Szczepy bakterii stosowane przez firmę Solgar są odporne na wysoki poziom kwasowości żołądka, ale w celu uzyskania dodatkowej ochrony produktów z tej serii zastosowano kapsułkowanie w mikrokapsułki z matrycy polisacharydowej, która zwiększa ich możliwości przeżycia w układzie pokarmowym. Kapsułka rozpuszcza się bardzo szybko, a żel polisacharydowy w kapsułce tworzy matrycę ochronną wokół bakterii. Żel ten jest odporny na kwas żołądkowy i rozpuszcza się dopiero w mniej kwaśnym środowisku dwunastnicy, w której bakterie są uwalniane, aby spełniły swoją funkcję w przewodzie pokarmowym.
Zastosowanie
suplementacja diety w składniki aktywne preparatu wspomagające prawidłowe funkcjonowanie żołądka.
Zalecane spożycie
1 do 2 kapsułek dziennie.
Składniki
sproszkowane bakterie Acidophilus i inne probiotyki (maltodekstryna, substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna; kultury probiotyczne, alginian sodu, substancje przeciwzbrylające: dwutlenek krzemu, roślinny stearynian magnezu). (1 kapsułka) zawiera, substancje czynne: L. acidophilus LA-5 300 mln mikroorganizmów, L. rhamnosus GG, LGG 300 mln mikroorganizmów, L. paracasei, L CASEI 431 300 mln mikroorganizmów,B. lactis, BB-12 300 mln mikroorganizmów, S. thermophilus, TH-4TM 300 mln mikroorganizmów.
Ważne wskazówki
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci, w temperaturze pokojowej i w suchym miejscu. Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore, powinny przed zażyciem preparatu skontaktować się z lekarzem. Produkt nie zawiera: cukru, soli, skrobi, drożdży, pszenicy, soi, glutenu, produktów mlecznych i jest produkowany bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących. Odpowiedni dla wegetarian