Dyptam (Dictamnus albus) poprawia ukrwienie, pomaga w obniżeniu podwyższonego poziomu cholesterolu.
Zastosowanie
- usuwa złogi w naczyniach krwionośnych, kamienie nerkowe oraz żółciowe
- redukuje bóle serca wywołane arteriosklerozą
- obniża poziom lipidów we krwi
- poprawia krążenie
Skład
dyptam korzeń mielony
Sposób użycia
Kilka razy dziennie przez dłuższy czas (3-6 miesięcy) spożywać 1-2 szczypty przyprawy. Posypywać pieczywo albo używać jako przyprawę do potraw.
"Jeśli w człowieku zaczyna rosnąć kamień, to niech sproszkuje dyptam i je ten proszek często z chlebem pszennym, a to zatrzyma dalszy rozwój kamienia. Jeśli kamień jest już rozrośnięty, to niech doda ten proszek do octu winnego zmieszanego z miodem i pije to często na czczo" – Hildegarda z Bingen – Physica (wyd. Polskie Centrum św. Hildegardy)
Firma St. Hildegard Posch gwarantuje najwyższą jakość naturalnych surowców i zapewnia zgodność produktów z oryginalnymi recepturami świętej Hildegardy z Bingen.