Fiorda Junior to unikalne połączenie naturalnych składników
- wyciągu z porostu islandzkiego,
- laktoferyny oraz
- wyciągu z lipy.
Porost islandzki tworzy ochronną powłokę, korzystnie działając na błonę śluzową gardła, krtani i strun głosowych. Laktoferyna to naturalne białko występujące w mleku. W organizmie człowieka występuje również w ślinie oraz łzach, a także jest ważnym składnikiem mleka karmiących matek. Lipa wspomaga zdrowie dróg oddechowych.
Zastosowanie
suplementacja diety w składniki aktywne preparatu.
Zalecane spożycie
ssać od 1 do 6 pastylek dziennie. Preparat przeznaczony do stosowania u dzieci powyżej 4 roku życia.
Składniki
substancja żelująca – guma arabska, substancja utrzymująca wilgoć – sorbitole, substancja utrzymująca wilgoć – syrop maltitolowy, woda, wyciąg z plechy porostu islandzkiego (Cetraria Islandia L.), regulator kwasowości – kwas cytrynowy, wyciąg z kwiatostanu lipy (Tilia cordata Miller oraz Tilia platyphylos Scopoli), koncentrat z owoców malin, naturalny aromat malinowy, laktoferyna (z mleka), substancja glazurująca – wosk Carnauba, substancja słodząca – sukraloza, sok z owoców czarnego bzu.
1 pastylka zawiera: wyciąg wodny porostu islandzkiego 100mg, suchy wyciąg z lipy 18mg, laktoferyna 6mg.
Przeciwwskazania
nie stosować u osób z nadwrażliwością na którykolwiek ze składników preparatu. Nie stosować u osób z nadwrażliwością na białka mleka krowiego.
Ważne wskazówki
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Suplement diety powinien być przechowywany w sposób niedostępny dla małych dzieci. Preparat należy przechowywać w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza. Chronić przed światłem. Produkt zawiera substancję słodzącą: sukralozę. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.