DR BACH Rescue remedy pastylki to oryginalna receptura Bacha, która tonizuje napięcie psychiczne i chroni przed skutkami silnego stresu. Doraźne stosowanie Rescue Remedy ułatwia funkcjonowanie w trudnych chwilach lub w kryzysie. Rescue możesz stosować we wszystkich sytuacjach stresowych, takich jak egzamin, rozmowa kwalifikacyjna, występ publiczny, wizyta u dentysty albo planowany zabieg medyczny. Jest zalecany dla ludzi żyjących w dużym napięciu i pośpiechu. Pomaga w czasie kryzysu emocjonalnego, po rozpadzie związku, utracie pracy, w żałobie lub doświadczeniach związnych z traumą. Oryginalna receptura Rescue zawiera pięć spośród 38 ekstraktów kwiatowych: niecierpka, śliwę, śniedka, posłonka, powojnika.
Pastylki Rescue to pyszne pastylki do żucia o porzeczkowym smaku, dostępne w opakowaniu o pojemności 50gr. Nie zawierają alkoholu ani cukru i są szczególnie lubiane przez dzieci. Pudełko z zatrzaskującym się wieczkiem jest bardzo praktyczne i łatwe w otwieraniu. Spożycie jednej pastylki jest ekwiwalentem przyjęcia 4 kropli Rescue Remedy, czyli jednokrotnej dawki stosowanej doraźnie w sytuacjach stresowych.
Dawkowanie
Doraźnie, w sytuacji podwyższonego napięcia emocjonalnego, żuć jedną pastylkę. Można powtórzyć po kilku lub kilkunastu minutach w zależności od potrzeby.
Zalecenia
- ataki paniki, fobie
- skłonność do "puszczania nerwów" lub utraty kontroli nad swoim zachowaniem
- silne napięcie przed stresującym wydarzeniem, takim jak egzamin, wystąpienie publiczne, wizyta w sądzie, itp.
- uczucie szoku, przerażenia lub odrealnienia u osób, które uczestniczyły lub były świadkiem wypadku
- skutki chronicznego stresu, objawiające się w postaci napięcia, poirytowania
- dla osób, które mają skłonność do regulowania napięcia psychicznego za pomocą używek lub kompulsyjnych zachowań (palenie papierosów, nerwowe objadanie się )
- kierowcy przeżywający napięcie w czasie prowadzenia auta
Skład
substancje słodzące (sorbitol, maltitol, izomalt, ksylitol), stabilizator (guma arabska), olej słonecznikowy, wosk pszczeli, esencje kwiatów: (posłonka kutnerowatego, śniedka baldaszkowatego, niecierpka, śliwy wiśniowej, powojnika pospolitego). Zawierają substancje słodzące i śladowe ilości glutenu.